Cara Nak Kurangkan Rasa Masin Dalam Masakan

Lagi banyak hari lagi sedap sebab rasa dah masuk dalam daging. Ok dah siap didih.


1

Bakar suhu 180 selama 20 minit.

. Biarkan didih lama sikit ya sebab nak kurangkan air kuah sikit Sebenarnya kuah kena pekat sikit baru sedap. Tekan stir fry dan tekan button on tunggu sehingga mendidih. Dalam 1 bekas masukkan butter dan gula.

Kalau rasa lembik tambah tepung kalau rasa keras tambah butter. Coklat masakan secukupnya dan coco butter untuk cairkan. Masukkan esen vanilla dan telur.

Kemudian masukkan semua jenis tepung dan sebatikan. Bertambah nasi kalau makan. Pedas lada pun hilang.


1


Jangan Panik Ini 7 Petua Kurangkan Masin Dalam Masakan Yang Terlebih Garam


Zulfaza Loves Cooking Buah Kabung Sira Gula Perang Memasak Buah


3

No comments for "Cara Nak Kurangkan Rasa Masin Dalam Masakan"